Az IntraNet értelme, megjelenítése, biztonsága

Kedves Katika és Palika!
Az IntraNet gyakorlatilag egy belső, csak az arra hivatottak részére - ők általában a cég alkalmazottai - kifejlesztett internetes alkalmazás - magyarán azok férnek hozzá, akiknek ezt a tulajdonos megengedi. Hatalmas előnye, hogy bármilyen dokumentumot itt letölthetővé lehet tenni, bármilyen fájlokat be lehet csatolni, bármilyen instrukciókat, előírásokat, adatokat cikkek vagy akár almenük formájában is meg lehet jeleníteni. 
Egy példa arra, hogy mire is használható az IntraNet (természetesen az oldalon bármely cikkbe, rovatba illeszthetünk letölthető fájlokat):
Letölthető értesítő arról, hogy a vendég hová juthat el a Hock-Apartmanból: cseh nyelven  | angol nyelven

Az A.) megoldás a megjelenítésre
Az IntraNet, mint menüpont megjelenhet a normál oldalon
, amit bárki elérhet. Ha rá is kattint, akkor találja magát szemben azzal a ténnyel, hogy a belépéshez olyan adatokra (e-mailcím és jelszó) van szüksége, ami a tulajdonos ad(-hat) ki. 
Ezt a megoldást nem javaslom. 

A B.) -jobbik- megoldás a megjelenítésre

Javaslom viszont azt, hogy az IntraNet ne jelenjen meg sem a menüpontok között, sem az oldaltérképen! Ez ugyanis szinte "inspirál" arra, hogy a látogató rákattintson - az emberek kiváncsiak!
Akkor mégis, hogyan érik el az arra hivatottak?
A válasz nagyon egyszerű - begépelik a domainnevet és azt kiegészítik az "intranet" szóval, jelen esetben ezt: https://kozoskepviselet.webnode.com/intranet/ . Ezt követően kéri a rendszer az e-mailcímet és a jelszót. A mi esetünkben egyébként a cikk dátumától számított néhány órán belül, már az egész projekt egy önálló domainnéven fog futni, azaz feltehetően ma, 18-19 óra körül már az IntraNet a www.vagone-kozoskepviselet.com/intranet címről lesz elérhető.

A biztonság:
Mindkét megoldás esetén, a 99,5%-os biztonság elérése érdekében a jelszót úgy adjuk ki, hogy az tartalmazzon betűket és számokat is, és legalább 10 karakter hsozzú legyen. Van-e 100%-os biztonság?
Nincs, de a 99,9%-ot a B.) megoldással + egy 15-20 karakteres jelszó kiadásával el lehet érni.

 

Nes Kft. - Társasházkezelés

Ügyfélfogadás: 1186 Bp., Goroszló u. 5. Levelezési cím: 1186 Bp., Goroszló u. 5.
Tel./Fax: 290 0882
kozoskepviselet@neskft.com